Utrustning

Oavsett vilken idrott man utövar, kan det underlätta med bra anpassad utrustning. Som nybörjare behöver man t-shirt och mjukisbyxor eller tights (elastiska träningsbyxor), men om man bestämmer sig för att fortsätta rekommenderar vi att införskaffa ordentlig utrustning.

 

Dräkter

Idag finns det en uppsjö av dräkter för olika kampsporter, tjockt/tunt tyg, olika färger osv och priset kan ligga mellan 300-2000kr. Om man är intresserad av att tävla finns det vissa krav/regler på hur dräkten ska vara utformad och det är olika mellan bjj och jujutsu fighting. Prata med era instruktörer så får ni bra råd.

 

Skydd

Oavsett om man tränar bjj eller sjj rekommenderar klubben tandskydd. Det är en billig investering som skyddar bra. Det finns att köpa på klubben för 40kr både för vuxna och för barn.

Handskar och benskydd är bra att skaffa sig när man tränar sjj. Handskar i tyg finns att låna i dojon om man inte har eller har glömt. Om man ska tävla i fight måste man ha både röd och blå uppsättning av hand & benskydd. Finns att låna hos klubben.